preventgenocideinternational 
Bibliographies in other languages: Arabic | Chinese | English | French | Russian | Spanish
Albanian  | Armenian  | Bengali  | Bosnian-Croatian-Serbian | German | GreekHebrew  | Hindi  | Hungarian  | Indonesian | Italian
JapaneseKhmer
|  Kinyarwanda | Kurdish  | PolishPortugues  | Swahili  | Swedish  | Turkish | Ukrainian  | Vietnamese

Books on Genocide and related topics in Albanian - Shqip

2001

Terrori i Serbisë pushtuese mbi shqiptarët, 1844-1999 = The terror of invading Serbia over Albanians, 1844-1999 / [përgatiti, Nusret Pllana ; redaktor Emin Kabashi]. Parallel Title: Terror of invading Serbia over Albanians, 1844-1999 Published/Created: Prishtinë : Arkivi Shtetëror i Kosovës, 2001. 469 p. : ill. (chiefly col.) ; 30 cm. ISBN: 9951404006

Notes: At head of title: Arkivi Shtetëror i Kosovës. Sektori i Arkivit të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës.Albanian, English, French, and German.

2000

Harrilla Kola, Genocidi serb ndaj shqiptarëve në viset e tyre etnike në Jugosllavi 1941-1967 /. Spine Title: Genocidi serb ndaj shqiptarëve Published/Created: Tiranë : [s.n.], 2000. Description: 285 p. ; 20 cm. Notes: Includes bibliographical references (p. 276-281).

Main Title: Si lindi dhe u zhvillua historia e metastazave te gjenocidit ne bote / Valentina Shehu. Published/Created: Tiranë : [s.n.], 2000. Description: 174 p. ; 20 cm.

History of Gencoide in the 20th Century
1999

Gjenocidi serb në Kosovë : sesion shkencor, qershor 1999 = Serbian genocide in Kosova : scientific session, June 1999 / [përgatiti për shtyp Tarik Llagami]. Parallel Title: Serbian genocide in Kosova Published/Created: Tiranë : AIITC, 1999.116 p. : ill. ; 21 cm. Cancelled ISBN: 999402716 Notes: At head of title: Instituti Shqiptar i Mendimit dhe i Qytetërimit Islam.
Includes bibliographical references.
Summaries in English.

1997

Gjenocidi i Malit të Zi mbi popullin shqiptar 1912-1913 (Dokumente) / Zekeria Cana. Added TP Title: Genocide of Montenegro over the Albanian people 1912-1913 (Documents) Published/Created: Prishtinë : Instituti Albanologjik i Prishtinës, 1997. Description: 400 p. : ill., map ; 25 cm. Notes: Includes bibliographical references and indexes.
Summary also in English.Bibliographies in other languages: Arabic
| Chinese | English | French |
Russian | Spanish
Albanian  | Armenian  | Bengali  | Bosnian-Croatian-Serbian | German | GreekHebrew  | Hindi  | Hungarian  | Indonesian | Italian
JapaneseKhmer
|  Kinyarwanda | Kurdish  | PolishPortugues  | Swahili  | Swedish  | Turkish | Ukrainian  | Vietnamese

Home | Genocide? | Law | Prevention | Punishment | Education | Action | About Us 
  Global News Monitor | Americas | Europe | Africa | Asia-Pacific

Prevent Genocide International